Stockholm Culinary Team | Jessica Pettersson
22525
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22525,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Jessica Pettersson

Ansvarsområde i laget: Elev Dessert

Arbetar i dag: Restaurang Bella Örnsköldsvik  

Uppväxt i: Billsta som ligger strax söder om Örnsköldsvik  

Varifrån kom matintresset: Från min mormor som var väldigt duktig i köket.  Och alltid hade spisen full med grytor när man kom och hälsade på.  

 

Om 10 år har jag blivit varm i kläderna när det gäller och tävla och har hunnit med några tävlingar. Sedan hoppas jag att jag jobbar på en restaurang eller driver eget med kollegor som har ett genuint intresse och passion för mat.  

Jessicas favoritråvara är hjortron och bästa som finns är när hjortron säsongen drar igång och man får ge sig ut i skogen.  

Mamma är väldigt lättsam och uppskattar det mesta Jessica gör och vill hon göra henne riktigt nöjd så blir det  korvstroganoff.  Comfort food äter hon Allstar eller Bella nära hamnen i Örnsköldsvik. När ingen ser slinker det ner kanelbullar, tårtor och andra sötsaker.

I Stockholm när hon är och hälsar på åker hon gärna till Taxinge slott. Bästa råvarorna hittas på bondes marknad.