Stockholm Culinary Team | Vi välkomnar vår nya lagledare
22537
post-template-default,single,single-post,postid-22537,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Vi välkomnar vår nya lagledare

Under tävlingsåret flyttade Fredrik Person hem till Härnösand och kände efter VM att det blev för svårt att vara kvar som lagledare. Vi tackar Fredrik för allt han gjort och önskar honom lycka till med sin nya restaurang.

Vi har efter ett par lagledarbyten letat efter en långsiktig lösning och är otroligt glada och stolta att få presentera vår nya lagledare för Stockholm Culinary Team.

Jens Ericsson är en tidigare lagmedlem som var med och tog i Culinary olympics 2012.

Jens har redan påbörjat arbetet mot OS i Stuttgart 2020 och har haft ett första möte med de lagmedlemmarna som valt att stanna kvar.

Jens hittar ni till vardags hos en av våra sponsorer Martin och Servera där han är Key account i Uppsalaområdet. Han har läst Restaurang- och måltidskunskap på Restauranghögskolan i Grythyttan och har en gedigen erfarenhet från restaurangbranschen. Jens har bland annat varit köksmästare på Noors slott, Hotel von Kreamer , Skarholmen och Noia i Uppsala.

– Stockholm Culinary Team ligger mig varmt om hjärtat och när jag fick frågan kunde jag inte säga nej. Det är otroligt smickrande och ska bli fantastiskt roligt att få leda laget mot ännu ett guld, säger Jens.

Nu påbörjas arbetet med att ta ut kandidater och fylla på med nya hungriga lagmedlemmar.

Tiden till Culinary olympics är knapp då ledningen för tävlingen valt att flytta tävlingen till februari 2020. Vanligtvis håll tävlingen på hösten men nu blir alltså uppladdning ett halvår kortare. Nytt är också att tävlingen håll i Stuttgart.

– Men vi har en bra plan och kommer börja köra igång nu i februari med fulla träningar, berättar Jens.

– Att jag är från Uppsala ser jag som en fördel när det kommer till att utvidga lagets spridning och representation för hela vår matregion. Det finns så mycket fantastiska råvaror och producenter i vårt område runt Stockholm som det ska bli jätteroligt att arbeta med och visa upp när vi tävlar, fortsätter Jens.