Stockholm Culinary Team | Stockholm Culinary Team är världens bästa kocklag
22394
single,single-post,postid-22394,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Andreas Printz - lagledare för Stockholm Culinary Team

Stockholm Culinary Team är världens bästa kocklag

Pressmeddelande 16.10.26
Efter flera års träning stod det idag klart att Stockholm Culinary Team än en gång är världens bästa regionala kocklag. Laget försvarade sitt OS-guld i Culinary Olympics i tyska Erfurt och visar återigen att Stockholm är en av världens intressantaste gastronomiska regioner.

– Det är mäktigt att vi inte bara kan vinna en gång utan också försvara OS-guldet och leverera på topp igen. Trots att alla lagmedlemmar bytts ut. Det visar vilken nivå Stockholm är på idag när det gäller gastronomi berättar Andreas Printz, lagledare för Stockholm Culinary Team.

Laget som vann OS 2012 är helt utbytt, och den här gången har Stockholm Culinary Team fokuserat extra mycket på råvaror från huvudstadsregionen.

– Extra roligt i år är att vi satsat så mycket på smaker från Stockholm. Vi har arbetat med råvaror som granblommor från Högtorp i Sörmland. Vi vill visa resten av världen vilka fantastiska resurser som finns här, mitt i stan där alla människor bor och dess omnejd. Det är världsunikt, fortsätter Printz.

Culinary Olympics hålls var fjärde år. Stockholm Culinary Team tävlar mot ett fyrtiotal andra lag i kategorin Show and Pastry art. Bidragen bedöms visuellt på utförande, inovation och prestation.

Fakta
Stockholm Culinary Team startades i början av 1990
och ägs av Svenska Kockars Förening, Stockholm/ Uppland. Många stora kockar och konditorer har börjat sin tävlingskarriär i SCT, bland annat Magnus Ek som driver Oaxen samt stjärnkonditorerna Daniel Roos och Per Klein. Idag är det fyra medlemmar ur Svenska Kocklandslaget som tävlat för Stockholm Culinary Team.

Lagmedlemmar
Andreas Printz (Egenföretagare, Filipssons mat och diverse), Victor Magdeburg (The Winery Hotel), Tommy Eriksson (Högberga Gård), Tobias Olausson (Lennarts Konditori), Sabina Karlsson (Ett Bageri), Max Thörnvall (Villa Källhagen), Magnus Rylander (Tennstopet), Jens
Bergstrand (Griffin’s Steakhouse), Jenny Sjöholm (Nytorget 6), Filip Poon (Matinspiratör, frilans), Desirée Jaks (Agrikultur), Cissi Strand (Operakällaren), Anders Karlsson (The Absolut Company)

Kontakt
chef@stockholmculinary.se

Pressbilder
http://www.stockholmculinary.se/press/pressbilder