Stockholm Culinary Team | Laget 2019
18736
page-template-default,page,page-id-18736,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

LAGET

Stockholm Culinary Team, som ägs av Svenska Kockarnas Förening, hade en brokig historia fram till 2008. Då tog Jonas Franzén över och under hans ledning tog laget vårt första guld i Culinary world cup 2010. Därefter vann vi guld i culinary olympics 2012 vilket var första gången ett svenskt regionallag placerade sig så högt upp. Många stora kockar och konditorer har börjat sin tävlingskarriär hos oss. Magnus Ek, Daniel Roos och Per Klein är några av dem. Laget är en fantastisk plattform för att utveckla både teknik, råvarukunskap och kontaktnät.

 

Vi tränar inför tävlingar och evenemang på Sågbäcksgymnasiet, som i form av sponsor lånar ut sitt moderna kök i utbyte mot att vi utbildar och inspirerar elever och lärare. Vårt lag består av kockar som själva sökt sig till laget eller att de blivit handplockade för sin spetskompetens. Lagmedlemmarna måste vara dedikerade till 110% och ha en vilja att utvecklas.

 

Att tävla på den är nivån som Stockholm Culinary Team gör är en fantastiskt möjlighet att utveckla sig inom yrket, skaffa nya kontakter och nätverk.
Allt arbete inom laget sker ideellt och det krävs otroligt mycket tid och träning för att prestera och nå de utsatta målen. Runt laget finns en organisation, arbetsgivare och sponsorer som är mycket värdefull.

Med deras stöd och hjälp kan laget fokusera på det konstnärliga och kreativa idéskapandet.

LAGMEDLEMMAR

Tim Waage

Sebastian Lopéz

Niklas Ekholm

Niclas Forsström

Mikael Klack

Johanna Rampitsch

Jessica Pettersson

Jens Ericsson

Gustav Vilander

Gustav Nyman

Douglas Fagerman

Constance Loeper

Albin Petersson

Adam Nilsson