Stockholm Culinary Team | Laget
18736
page-template-default,page,page-id-18736,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

LAGET

Stockholm Culinary Team, som ägs av Svenska Kockarnas Förening, hade en brokig historia fram till 2008. Då tog Jonas Franzén över och under hans ledning tog laget vårt första VM-guld 2010. Därefter vann vi OS-guld 2012 vilket var första gången ett svenskt regionallag placerade sig så högt upp. Många stora kockar och konditorer har börjat sin tävlingskarriär hos oss. Magnus Ek, Daniel Roos och Per Klein är några av dem. Laget är en fantastisk plattform för att utveckla både teknik, råvarukunskap och kontaktnät.

 

Idag driver Fredrik Persson laget, som består av 13 lagmedlemmar. Vi tränar inför tävlingar och evenemang på Sågbäcksgymnasiet, som i form av sponsor lånar ut sitt moderna kök i utbyte mot att vi utbildar och inspirerar elever och lärare. Vårt lag består av kockar som själva sökt sig till laget eller att de blivit handplockade för sin spetskompetens. Lagmedlemmarna måste vara dedikerade till 110% och ha en vilja att utvecklas.

 

Att tävla på den är nivån som Stockholm Culinary Team gör är en fantastiskt möjlighet att utveckla sig inom yrket, skaffa nya kontakter och nätverk.
Allt arbete inom laget sker ideellt och det krävs otroligt mycket tid och träning för att prestera och nå de utsatta målen. Runt laget finns en organisation, arbetsgivare och sponsorer som är mycket värdefull.

Med deras stöd och hjälp kan laget fokusera på det konstnärliga och kreativa idéskapandet.

LAGMEDLEMMAR

Tim Waage

Niklas Ekholm

Natasa Hodzic Jansson

Max Thörnvall

Magnus Wallin

Johanna Rampitsch

Jessica Pettersson

Jesper Tolonen

Hampus Fors

Fredrik Sundström

Fredrik Persson

Danna Vu

Adam Nilsson

.Nikita Potapenko